Deze artikelen zullen ook jou helpen

Klankschalen, zweverig of juist aards?

Ik werk al jaren met klankschalen in mijn praktijk. Heel vaak krijg ik de opmerking “dat is toch super zweverig, dat is niets voor mij hoor.”

Heel eerlijk, met klankschalen werken kan zweverig zijn. Als je er perse een label aan wilt hangen. Aan de andere kant, muziek is toch ook niet zweverig? Dus klankschalen valt in dezelfde categorie wat mij betreft.
Veel mensen denken dat dat zo is omdat je het veel ziet bij therapeuten zoals ik.
Ik zie het juist als een instrument wat mij helpt om jou weer in het hier en nu te krijgen i.p.v. met morgen bezig te zijn en niet te kunnen genieten van het NU.

Wat doen klankschalen nu eigenlijk?

Om te beginnen werken klankschalen heel erg ontspannend. Je kunt alle spanning van je af laten glijden. Laatst zei een client:

"Wauw, ik ben een echte denker en kan altijd alleen maar denken. Maar vandaag gebeurde dat niet. Nog sterker, het lukte mij niet eens. Ik was gewoon in het hier en nu, wat een verademing. Er is weer ruimte om te voelen, er is weer ruimte om bij mezelf thuis te komen."

Zoals je hoort, klankschalen halen je in het hier en nu. We zijn vandaag de dag zo druk met rennen van sportclub naar zwemles naar school en weer terug. Je moet het eten regelen, je werk afronden, je wilt sociale contacten bijhouden. Hierdoor schiet het er maar al te vaak bij in om even thuis te komen bij jezelf. In het hier en nu.

Ook ga je vaak vol nieuwe energie weer naar huis na een klankschalensessie.
Klankschalen zorgen er ook voor dat alles wat vast zit losgemaakt wordt in je lijf.  Soms zitten nek en rug klachten zo vast zo dat het dan juist heel fijn is om met klanken die heel puur en zacht zijn, deze pijn los te maken.

Muziek zorgt ervoor dat je ontspant, dat je thuis komt bij jezelf, dat je alle stress los kunt laten en vooral te leven naar dit moment. 

Het is soms goed weer even stil te staan bij vragen als:

  • Hoe voel ik me op dit moment? Gespannen en zo ja waar dan in mijn lijf?
  • Heb ik ergens last van?
  • Ik neem nu de rust die ik verdien.

Tijdens een klankschalensessie ga ik hier ook vanuit. Ik neem je mee in ontspanning, in loslaten en ik zorg ervoor dat het echt JOU tijd is. Even geen kinderen waar je aan hoeft te denken, even geen dingen die je MOET.
Alleen jij met de klanken. Jouw lijf, jouw geest.

Klankschalen zorgen ervoor dat je weer terug komt bij jou en dat je kunt genieten van het moment wat is.

Dus bedenk nu zelf, zijn klankschalen echt zweverig?

Liefs Anneke

Praktijk Rozenhart - Logo

Praktijk Rozenhart

De praktijk voor holistische therapie  en kindercoaching, Reiki behandelingen en cursussen, klankschalen en meditaties in de regio Veldhuizen, De Meern, Vleuten, Leidsche Rijn, Terwijde, Harmelen, Woerden, Maarssen, Utrecht, Nieuwegein, IJsselstein en Houten.

Contact

Praktijk Rozenhart
Nirrewortel 1
3453 VP De Meern
KvK nr: 54863430
BTW nr: NL001736477B32
Tel: 06 - 52 68 28 11
E-Mail: info@praktijkrozenhart.nl

© 2022 Praktijk Rozenhart

Designed by Brandshapers
Maak een afspraak   Schrijf je in